نیچ مارکتینگ از زبان دکتر میثم شکری ساز

  • از دید دکتر میثم شکری ساز نیچ مارکتینگ روشی برای دستیابی به مشتریانی است که هنوز نیاز به شناسایی دارند. استراتژی نیچ مارکتینگ تمرکز بر بخش کوچک و خاصی از کل بازار با استفاده از استراتژی های تخصصی است. در این استراتژی محدوده قیمت، نوع محصول و کیفیت همگی در جهت جلب رضایت مصرف کنندگان خاص تعیین می شوند.

    سازمان ها تکنیک نیچ را برای کسب سود و به دست آوردن وفاداری به برند شان اتخاذ می کنند؛ زیرا در این استراتژی رقابت بسیار کم است. از این رو درک بازار هدف، ترجیحات، قدرت خرید، آگاهی محیطی و نیازها و همچنین طراحی محصولات خاص مطابق با اصول این تکنیک اهمیت بسیاری دارند. شرکت هایی که روی چنین حوزه هایی تمرکز می کنند ممکن است استارت آپ ها و یا کسب و کار هایی باشند که از قبل تاسیس شده اند و نوپا تلقی نمی شوند.

    توضیح استراتژی نیچ مارکتینگ

    niche marketing بخش خاصی از بازار را هدف قرار می دهد که نیاز های آن بخش همچنان جای بررسی و توجه ویژه دارد. بازاریابی گوشه‌ای به شرکت ها سود می رساند و به آنها کمک می کند تا مشتریان وفادار خود را جذب نمایند و به دلیل رقابت کم سود بیشتری را کسب کنند. دقیقا اینجاست که متوجه می شوید که نیچ پولساز یعنی چه.

    بر باور دکتر میثم شکری ساز شرکت ها تجزیه و تحلیل های پیچیده را برای درک و شناسایی تقاضا های موجود در بازار انجام می دهند و به دنبال تامین کنندگان تخصصی می گردند تا بتوانند چنین نیاز هایی را برآورده نمایند. محصولات و یا خدمات ارائه شده با تکنیک نیچ برای پاسخگویی به تقاضای محدود در بازار طراحی شده اند. شرکت ها در حقیقت جمعیت شناسی، سطح درآمد، موقعیت های اجتماعی، سلیقه ها و ترجیحات خاصی را هدف قرار می دهند . این امر به کسب و کار ها کمک می کند تا بر بازار رقابتی بهتر تمرکز نمایند و فرصت های منحصر به فردی را برای رشد و توسعه خود شناسایی کنند.

    استراتژی نیچ مارکتینگ

    مشخصات نیچ مارکتینگ

    اجازه دهید در این بخش نگاهی مختصری به ویژگی های مختلفی بیندازیم که بازاریابی گوشه ای ارائه می دهد.

    • رقابت کم: شرکتی که هدف آن خدمت به یک بخش ویژه است با رقابت کمتری روبرو خواهد شد. این امر به این دلیل است که هیچ کدام از شرکت های دیگر هنوز نتوانسته اند آن بخش خاص را کشف کنند.
    • تعداد کمتری از مشتریان: Niche خود به معنای یک گروه محدود و یا کوچک است. از این رو در بازاریابی با شیوه نیچ تعداد مشتریان نیز کمتر خواهد بود.
    • عملکرد بهتر بازار: به دلیل تمرکز زیاد روی یک گروه کوچک شرکت عملکرد بهتری را در بازار خواهد داشت.
    • ایمان و وفاداری مشتریان: به دلیل فعالیت تعداد کمتری از شرکت ها در این بخش ویژه مشتریان به شرکتی که تقاضای آنها را برآورده می کند وفادار می مانند. در نتیجه تمایل کمی برای تغییر به سمت رقبا وجود دارد.
    • سود بیشتر: به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز در بازاریابی نیچ برخورداری از پایگاه مشتری ثابت تر به معنای افزایش فروش و دستیابی به سود بالاتر است.
    • هزینه کمتر: هزینه ایجاد بازار در استراتژی نیچ مارکتینگ در میان مشتریان خاص و حفظ آنها نسبت به بازاریابی انبوه کمتر می باشد؛ زیرا این نوع مارکتینگ بازار رقابتی محدودتری را در اختیار دارد.
    • کیفیت بهتر: یک بازار کوچک فرصتی را در اختیار شرکت قرار می دهد تا به تجزیه و تحلیل تقاضا، تغییر ترجیحات و غیره بپردازد که این امر به بهبود مدیریت محصول و مشتری کمک می کند.

    نحوه پیاده سازی تکنیک ویژه نیچ

    از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز برای پیاده سازی تکنیک نیچ شرکت ها می توانند با بررسی بازار مناسب و با در نظر گرفتن سلیقه، ترجیحات، نیاز ها، درآمد، موقعیت اجتماعی و غیره جایگاه های مناسب را شناسایی کنند. سپس نوبت به شناسایی فرصت های مناسب برای طراحی کالا می رسد.  بازاریابی گوشه‌ای را می توان در بخش های مختلف بازار اعم از مراقبت های بهداشتی، مد، مسافرت، سرگرمی، ورزش و غیره پیاده سازی کرد.

    niche marketing

    شیوه های شناسایی محصولات بازاریابی گوشه ای

    • تحقیقات بازار: طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز شناسایی نیچ و یا بخش ویژه در بازار مستلزم تحقیقات و بررسی های گسترده است. از این رو هر شرکتی باید بازار را از نزدیک بررسی کند؛ زیرا این امر اولین قدم برای موفقیت می باشد.
    • بررسی رقبا: یک نیچ جدید معمولاً رقبای کمی دارد و یا اصلاً رقیب ندارد. با این حال اگر شرکت های دیگری در این حوزه فعالیت داشته باشند، باید استراتژی نیچ مارکتینگ آنها را نیز مطالعه کنید.
    • جذب مشتریان: گام بعدی جذب مشتریان، درک آنها و نیاز هایشان است.
    • کمپین و تبلیغات: کمپین و تبلیغات نقش مهمی در دستیابی به مخاطبان هدف دارند.
    • شناسایی پلتفرم ها برای راه اندازی: در niche marketing این امر شباهت زیادی به تبلیغات دارد. با این حال مهم ترین تفاوت شان در این است که شناسایی پلتفرم ها برای راه اندازی در حقیقت به روشی اشاره می کند که شرکت ها برای تبلیغات خود اتخاذ می کنند. به عنوان مثال ممکن است از طریق فرم دیجیتال از طریق کانال های اجتماعی و موتور های جستجو، بیلبورد ها، تبلیغات تلویزیونی و یا هر پلتفرم دیگری که مناسب شرکت و نوع محصول می باشد به شناسایی این پلتفرم ها بپردازند.
    • ایجاد وفاداری به برند: گام بعدی ایجاد وفاداری به برند از طریق محصولات و خدمات با کیفیت و نوآوری مستمر از طریق تحقیقات گسترده در بازار است. اگر مشتریان به طور مداوم نیاز های خود را همراه با بهترین استاندارد ها از یک شرکت خاص دریافت کنند، به آن شرکت وفادار می مانند.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    همچنین ببینید

    افیلیت مارکتینگ

    افیلیت مارکتینگ از زبان دکتر میثم شکری ساز

    افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی وابسته یکی از جذاب‌ترین و نوین‌ترین روش‌های کسب درآمد از اینترنت است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *