راه اندازی استارتاپ از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

  • از نگاه دکتر میثم شکری ساز راه اندازی استارتاپ به ویژه راه اندازی استارتاپ در ایران مستلزم برنامه ریزی برای کسب و کار مورد نظر، آشنایی با انواع استارت آپ ها، آشنایی با نحوۀ مدیریت استارتاپ، بررسی عوامل مهم در شکست استارت آپ ها، انتخاب مشاورۀ درست و باتجربه در حوزۀ راه اندازی start up و مسائل مهم و حیاتی دیگر است.  

    استارت آپ چیست؟

    استارت آپ به یک کسب و کار جدید اطلاق می شود که در پی رفع مشکلات خاص در مخاطبان هدف شکل می گیرد. هزینه راه اندازی استارت آپ اغلب از ترکیبی از پس اندازهای شخصی، سرمایه گذاری جمعی، سرمایه گذاران فرشته و سرمایه گذاری خطرپذیر تامین می شود.

    ماکان آریا پارسا یکی از برترین و موفق ترین کارآفرینان جوان کشور

     چالش های راه اندازی یک استارتاپ چیست؟

    به گفته دکتر میثم شکری ساز بزرگترین چالش راه اندازی استارتاپ سطح بالای عدم اطمینان و ریسک است. این امر از این واقعیت نشأت می گیرد که استارت آپ ها معمولاً مشاغل جدید همراه با مدل های اثبات نشده هستند. از طرف دیگر میل شدیدی به کوچک بودن و کمبود بودجه دارند که این عوامل آنها را در برابر شکست آسیب پذیرتر می کنند.

    یکی دیگر از چالش های مهم در راه اندازی استارتاپ در ایران نیاز به افزایش سرمایه است. انجام این کار می تواند امری دشوار باشد به ویژه در مراحل اولیه راه اندازی که سرمایه گذاران تمایلی به قبول ریسک زیاد ندارند.

    در نهایت، استارت‌آپ‌ها با رقابت هایی از سوی کسب و کار های از قبل تاسیس شده نیز مواجه هستند. این کسب و کارها از سرمایه های بزرگی برخوردارند. از این رو می توانند از منابع شان برای شکست دادن یک استارتاپ جدید و نوپا استفاده نمایند.

    راه اندازی استارتاپ چه مزایایی دارد؟

    از دید دکتر میثم شکری ساز با وجود این چالش ها راه اندازی start up مزایای زیادی نیز دارد. از مزایای مهم راه اندازی استارتاپ در ایران می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

    یکی از مزایای راه‌اندازی استارتاپ پتانسیل بازده بالا آن است. در حقیقت استارت‌آپ ها پتانسیل رشد سریع و ایجاد سود های کلان را دارند.

    مزیت دیگر آن داشتن فرصت برای ایجاد چیزی های جدید و نوآورانه است. این امر دقیقا همان چیزی است که بسیاری از کارآفرینان را در وهله اول به سوی راه اندازی یک استارت آپ سوق می دهد.

    در نهایت، راه‌اندازی یک استارتاپ می تواند به خودی خودی خوشحال کننده باشد و عزت نفس شما را افزایش دهد. در نتیجه می تواند به شما احساس موفقیت و غرور بدهد.

    راه اندازی استارتاپ در ایران

    چند نکته برای راه اندازی یک استارتاپ موفق

    اگر به فکر راه اندازی استارتاپ هستید، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

    اول، داشتن چشم انداز روشن برای کسب و کار مورد نظرتان بسیار مهم است. از خود این سوالات را بپرسید: با راه‌اندازی Startup سعی می کنید چه مشکلی را حل کنید؟ محصول و یا خدمات شما چه نیازهایی را برطرف خواهند کرد؟ مزیت رقابتی کسب و کار شما چیست؟

    دوم، حتما باید یک تیم قوی جمع کنید. این تیم شامل افرادی با مهارت ها و تجربه کافی است. همچنین این افراد با بینش و اشتیاق شما برای راه اندازی کسب و کار موافق باید باشند.

    سوم، بر باور دکتر میثم شکری ساز باید یک برنامه واقع بینانه برای کسب درآمد در اختیار داشته باشید. این امر به معنای داشتن درک روشنی از مدل درآمدی خود و نحوه برنامه ریزی برای درآمدزایی است.

    چهارم، باید برای ساعات طولانی و کار سختی که در راه اندازی یک کسب و کار وجود دارد خود را آماده کنید. در حقیقت راه اندازی استارتاپ در ایران صرفا برنامه ای برای ثروتمند شدن در یک شب نیست. موفقیت مستلزم زمان، تلاش و فداکاری است.

    در نهایت، باید برای شکست آماده باشید. حتی بهترین استارت آپ ها هم شکست می خورند. نکته کلیدی این است که از اشتباهات خود درس بگیرید و از آنها برای افزایش شانس موفقیت خود در دفعه های بعد استفاده کنید. علاوه بر این برای موفقیت حتما سرگذشت انواع نمونه استارتاپ های موفق را مطالعه و تحلیل نمایید.

    اهمیت استارت آپ ها

    از نگاه دکتر میثم شکری ساز استارت آپ ها را می توان بخش مهمی از اقتصاد و اکوسیستم کسب و کار در نظر گرفت. آنها منبع مهمی برای مشاغل جدید، محصولات نوآورانه و خدمات بکر هستند. در حقیقت راه اندازی استارتاپ در ایران هدایت کنندۀ نوآوری و آفرینندۀ ثروت است.

    استارت‌ آپ ها در مقایسه با کسب و کار های از پیش تاسیس شده ریسک پذیرتر می باشند اما از پتانسیل بازده بالاتری برخوردار هستند. از این رو سرمایه گذاران خطرپذیر تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در استارتاپ ها دارند. دلایل زیادی برای اهمیت استارت آپ ها وجود دارند. در اینجا فقط به چند مورد اشاره خواهیم کرد:

    • استارت آپ ها شغل ایجاد می کنند.
    • استارتاپ ها هدایتگر نوآوری هستند.
    • استارت آپ ها تولید ثروت می کنند.
    • استارتاپ ها موتور رشد اقتصادی محسوب می شوند.
    • استارتاپ ها به تنوع بخشیدن به اقتصاد کمک می کنند.
    • استارت آپ ها می توانند تاثیر مثبتی بر جامعه داشته باشند.
    مشاوره راه اندازی استارت آپ

    مراحل راه اندازی استارتاپ

    • ابتدا سعی کنید مهارت های کارآفرینی تان را ارزیابی نمایید.
    • به توسعه ایده های خود بپردازید.
    • طرح راه اندازی ایده های خود را آماده کنید.
    • اقدام به تشکیل تیم موسس خود نمایید.
    • اقدام به تاسیس رسمی استارتاپ خود کنید.
    • اقدام به تامین مالی و هزینه راه اندازی استارت آپ خود نمایید.
    • مسائل حسابداری استارتاپ خود را مشخص کنید.
    • برای استارتاپ خود نام تجاری انتخاب نمایید.
    • اقدام به استخدام تیم کنید.
    • استارتاپ مورد نظر خود را راه اندازی نمایید و آن را گسترش دهید.

    موفق ترین استارت آپ ها کدامند؟

    در دنیای تجارت اصطلاح Startup به یک شرکت و یا سازمان در مراحل اولیه آن اشاره دارد که معمولاً با عدم اطمینان و ریسک بالا مشخص می شود. کارآفرینان معمولا تاسیس کنندگان یک استارت آپ می باشند. این افراد چشم انداز مشترکی برای ارائۀ یک محصول و یا خدمات جدید دارند و مشتاق عرضه آنها به بازار هستند.

    با توجه به ریسک بالا و عدم قطعیت مرتبط با استارت آپ ها، شگفت آور نیست که اکثر آنها شکست بخورند. با این حال، نمونه استارتاپ های موفق کم نیستند و موفقیت های آنها در حوزۀ اقتصاد بسیار ارزشمند می باشند. آنها می توانند صنایع جدیدی ایجاد کنند و رشد اقتصادی قابل توجهی به همراه داشته باشند. همچنین می توانند محصولات و خدمات جدیدی را ارائه دهند که کیفیت زندگی ما را بهبود می بخشند.

    موفق ترین استارت آپ ها معمولاً آنهایی هستند که مشکل های موجود را حل می کنند. آنها نیازهایی را شناسایی می کنند که به اندازه کافی توسط مشاغل موجود برآورده نمی شوند. همچنین راه حلی هایی را ایجاد می کنند که از راه حل های موجود برتر می باشند.

    بهترین استارت آپ‌ها معمولا دارای تیمی از افراد پرشور و با استعداد هستند که متعهد به تحقق این چشم انداز می باشند. داشتن تیم مناسب می تواند در توانایی استارت آپ ها در کسب موفقیت نقش مهمی داشته باشد.

    هزینه راه اندازی استارت آپ

    برخی از اشتباهات رایج استارت آپ چیست؟

    تعدادی از اشتباهات رایج در راه اندازی استارت آپ ها وجود دارد که اغلب می توانند منجر به شکست آنها شوند. ما لیستی از رایج ترین اشتباهات را گردآوری کرده ایم تا بتوانید از آنها اجتناب کنید.

    عدم تعریف بازار هدف خود: یکی از رایج ترین اشتباهاتی که استارت آپ ها مرتکب می شوند این است که بازار هدف خود را مشخص نمی کنند. این امر یک گام مهم در راه اندازی هر کسب و کاری است؛ زیرا فرصتی در اختیارتان قرار خواهد داد تا تلاش های بازاریابی خود را بر روی گروه خاصی از افراد متمرکز کنید که به احتمال زیاد به محصول و یا خدمات شما علاقه مند هستند. بدون یک بازار هدف تلاش های بازاریابی شما بیهوده خواهند بود و منجر به فروش کمتر و در نهایت شکست می شوند.

    عدم انجام تحقیقات بازار: قبل از راه اندازی استارتاپ در ایران انجام تحقیقات بازار اهمیت فوق العاده ای دارد تا مطمئن شوید که آیا تقاضایی برای محصول و یا خدمات شما وجود دارد یا خیر. اغلب، استارت‌آپ‌ها بدون انجام هیچ تحقیقی راه ‌اندازی می‌شوند و سپس خیلی دیر متوجه می شوند که واقعاً بازاری برای آنچه ارائه می‌دهند وجود ندارد.

    نداشتن طرح کسب و کار: یکی دیگر از اشتباهات رایج استارت آپ ها نداشتن طرح کسب و کار است. داشتن طرح تجاری ضروری است؛ زیرا اهداف و مقاصد شما و نحوه برنامه ریزی برای دستیابی به آنها را مشخص می کند. بدون یک طرح کسب و کار موفقیت استارتاپ بسیار دشوارتر خواهد بود؛ زیرا نقشه راه مشخصی برای دنبال کردن نخواهید داشت. قبل از راه اندازی استارت آپ خود برای ایجاد یک طرح کسب و کار جامع حتما اقدام به تحقیقات تخصصی کنید.

    نادیده گرفتن رقابت: بسیاری از Startupها تصور می کنند که هیچ رقیبی ندارند و یا رقابت را تهدید تلقی نمی کنند. همیشه رقبای خود را شناسایی کنید و اقدامات آنها را تحت نظر بگیرید؛ زیرا اگر مراقب نباشید آنها می توانند به سرعت سهم بازار شما را بدزدند. همیشه مراقب رقابت باشید و استراتژی های خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

    دکتر آریا پارسا مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره مرکز توسعه آموزشهای مجازی پارس

    اهمیت مشاوره راه اندازی استارت آپ

    با اجتناب از این اشتباهات رایج شاید بتوانید راه موفقیت استارت آپ خود را بیابید. با این حال باز هم ممکن است در راه اندازی یک استارتاپ موفق با مشکلاتی مواجه شوید. اینجاست که نقش دریافت مشاوره راه اندازی استارت آپ مطرح می شود.

    اگر به فکر راه اندازی یک کسب و کار هستید، دریافت مشاوره را دست کم نگیرید. اگر ایده عالی برای یک محصول و یا خدمات جدید دارید و مایلید ریسک کنید، با دریافت مشاوره های حرفه ای و تخصصی ممکن است بتوانید به جمع موفق ترین استارت آپ ها بپیوندید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    همچنین ببینید

    تبلیغات در تلگرام

    تبلیغات در تلگرام از زبان دکتر میثم شکری ساز

    تبلیغات در تلگرام یکی از روش‌ های پرطرفدار برای تبلیغ کسب و کارها و خدمات است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *